Meny Stäng

Norge, Suldalslågen

FLUGFISKE – NORGE, SULDALSLÅGEN

Flugfiske efter lax i Suldalslågen i västra Norge. Fishmaster arrangerar flugfiskeresor till Suldalslågen älven. Jouni Rauha från Fishmaster följer med som reseledare.

SULDALSLÅGEN

Suldalslågen ligger norr om Stavanger i Suldal kommun och Rogalands län. Det är Vestlandets vattenrikaste älv och den är utbyggd, dess källflöden kommer från Suldalsvatnet och andra biflöden efter älven. Den är 2,2 mil lång och mynnar ut i Sandsfjorden vid staden Sand. Suldalslågen är en av de bästa laxälvarna i västra Norge. Dom största laxarna som årligen fångas är över 20 kg.  Laxarnas genomsnittsvikt har de sista säsongerna varit 5-7 kg. Laxen stiger sent på säsongen i Suldalslågen och laxfisket startar inte förrän 10 juli.

FLUGFISKE

Vi fiskar på en fin privat 3,5 km lång fiskesträcka vid namnet Foss, sträckan har några av älvens bästa pooler. Fiskesträckan ligger i mitten på Suldalslågen och ca. 7-10 km från havet. Fiskarena har 3,5 kilometer av södra sidan och 1,2 km av norra sidan av älven till sin förfogan. Max 9 fiskare fiskar samtidigt på Foss sträckan och fiskarena är indelade i 3 fiskegrupper på max 3 personer/grupp. Den fina Foss fiskesträckan är indelad i 3 fiskesträckor. Varje fiskegrupp på 3 personer har en egen sträcka varefter grupperna roterar. Vi har bokat 6 platser i slutet av september för den aktuella perioden. Poolerna är varierande och fiskar bra på olika vattenstånd.

FISKEREGLER

Fångstkvoten är två laxar per person/dag. Om fiskaren avlivar två laxar på en dag, måste man avbryta fisket till kl. 24. Återutsatt lax räknas inte med i kvoten. Alla vilda honlaxar över 75 cm är fredade. Havsöringen är också fredad.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Suldalslågen rekommenderas 13-15 fots tvåhands flugspön i klasser 8-11 med passande flugrulle. Som fluglinor rekommenderas sink tip och intermediate skjutklumpar. Ta också med sjunkande skjutklumpar för möjliga högvattenperioder.

DESINFICERING

Före fisket påbörjas måste fiskarena desinficera fiskegrejorna och köpa norskt fiskekort på förhand via internet.

FLUGOR

Bra flugmönster är Allys Shrimp, Frances, Green Butt, Red Butt, Black Sheep, Greenlander, Grey & Green, Black & Yellow, Black & Orange, Black & Green, Willie Gunn, Monkey och Sunray Shadow.

BOENDE

Fiskarena bor i ett trevligt hus som ligger ganska nära den vackra Foss fiskesträckan.  Vi har toalett, dusch, frys, stort vardagsrum, välutrustat kök och flera sovrum för 2 personer. Varje fiskare kan laga sin egen mat i köket, men maten ingår inte i priset.

RESARRANGEMANG

Fiskarena ordnar själv bilresor till Suldalslågen. Jouni Rauha från Fishmaster jobbar som reseledare, han visar boendet och fiskesträckan för fiskarna i början av fiskeperioden. 

  • Pris: 890 eur/person
  • Resans längd: 4 fiskedagar/5 nätter
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 5 personer
  • I fiskeresan ingår: Flugfiske, Boende, Presentation av fiskesträckan
  • Ingår ej i fiskeresan: Bilresor till Suldalslågen, Norsk fiskeavgift (240 NOK), Mat och dryck
  • Fiskart: Lax, Havsöring
  • Fiskesäsongen: 10.7-30.9
  • Köp Norsk fiskeavgift >>

Norge, Suldalslågen

890,00 

Suldalslågen älven 20.7-30.9.2018

Slut i lager