Meny Stäng

Mongoliet, Tengis

FISKERESOR – MONGOLIET, TENGIS

Flugfiske eller spinnfiske efter sibirisk taimen på Tengis älven i norra Mongoliet. En fiskeresa till Mongoliet är ett spännande äventyr i vacker natur med en bra chans att fånga en rekordstor sibirisk taimen. Det betyder fiske i orörd Mongolisk vildmark. Taimen är den största av laxfiskarna och dom största taimen som årligen fångas i Tengis älven är oftast mellan 20 och 30 kilo.

MONGOLIET

Mongoliet är en stat belägen i inre Asien mellan norra Ryssland och södra Kina. Landet är indelat i 21 provinser samt stadsområdet runt huvudstaden Ulan bator. Landet har ett klimat med stora temperaturskillnader och består av oändliga öknar och stäpper. Befolkningen är glest utspridd och fortfarande idkar en viss del av folket nomadisk boskapsskötsel. I söder ligger Gobiöknen och i norr och väst finns det bergområden. Den största bergskedjan är Altaibergen. Landet har oftast en varm sommar och en mycket kall vinter då medeltemperaturen kan sjunka så lågt som -30 °C.

FLUGFISKE, SPINNFISKE

Fisket sker på Tengis älvens otroligt fina fiskesträckor som ligger i norra delen av Mongoliet. Fiskesträckan är över 100 kilometer lång så det finns otroligt mycket plats för fiskarna. Vi har flera lokala professionella fiskeguider som guidar fiskarna på fiskesträckan. Både flugfiske och spinnfiske är tillåtet och man kan använda sej av både enhands och tvåhandsspön. Tengis älven är mycket vacker med klart vatten och den passar utmärkt för fiske efter sibirisk taimen.

FLUGFISKEREDSKAP

Vi rekommenderar enhands 9 fots flugspön i klass 9/10 för taimen. Som linor använder vi flytande, sjunkande tip eller helsjunkande (T-200/300). Enhands spön med flytande lina i klass 4-5 rekommenderas för fiske efter lenok öring och harr.

FLUGOR

Fiskeguiden har taimenflugor att låna men ta gärna med och pröva egna flugor. Bra flugor för taimen i Tengis älven är till exempel: Cricket 6,8,10, Lefty’s Deceiver 2/0-4/0, Wooly buggers 2/0-4/0, Zonkers 2/0-4/0, Mus imitationer 1/0-4/0.

SPINNFISKEREDSKAP

Vi rekommenderar 8-10 fots spinnspön med drag vikter på 15-40 g. Bra drag. 6′ Bomber Long A vobbler regnbågssfärg, Rapala vobblers i silver/svart färg och mus imitationer.

BOENDE

Fiskegruppen bor under resan i tält vid Tengis älven. Maten ingår i priset.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskeresor till Tengis älven i Mongolien ordnas under fiskesäsongen på kundens begäran. Kunderna tar först flyg till Ulan Bator var de träffar guiden och flyger vidare till Murun. Därifrån fortsätter resan med terrängbil till destinationen.

  • Pris: 3980 eur/person, 11 dagar/10 nätter, (6 fiskedagar)
  • Grupp storlek: Minsta grupp är 2 personer
  • I fiskeresan ingår: Flyg Ulan Bator/Murun/Ulan Bator,  Biltransporter, Boende,  Maten, Drycker, Fiskekort, Guidning, Natt på hotell i Ulan Bator
  • Fiskeresa ingår inte: Flyg till Ulan Bator, Sprit, Dricks, Visum
  • Fiskarter: Sibrisk Taimen, Harr, Lenok
  • Fiskesäsong: 15.6 – 15.10. Bästa perioder 15.6-15.7 och 15.8-30.9

Mongoliet, Tengis

3980,00 

Tengis älven 15.6-15.10

Slut i lager

Kategori: Etiketter: , , , ,