Meny Stäng

Kuba, Isla Juventud

FLUGFISKERESOR – KUBA, ISLA JUVENTUD

Flugfiske efter tarpon, permit, snook och bonefish i Kuba, Isla Juventud. Fishmaster arrangerar guidade flugfiskeresor till Isla Juventud. Isla de la Juventud är känt för utmärkt tropisk fiske efter tarpon, bonefish och permit.

KUBA

Kuba är den största staten i Västindien och är beläget mellan det Karibiska havet, Mexikanska golfen och Atlanten. Kuba ligger söder om USA och Bahamas, öst om Mexiko, nord om Caymanöarna och Jamaica, nordvest om Haiti.

FLUGFISKE

Isla de la Juventud erbjuder fint tropiskt fiske efter bonefish, permit, snook och tarpon. Få fiskeplatser kan erbjuda så fint och mångsidigt tropiskt fiske som Isla juventud. Det fiskas på många olika typer av fiskeplatser och efter flera olika fiskarter. Fiskesäsongen är lång och här fiskar gästerna med enhands flugspön. Tarpon, bonefish, permit, snook är de som fiskas efter men det fångas också flera andra fiskarter. Tillsammans med en lokal fiskeguide söker man efter betande fisk i grunda laguner. Man kan antingen fiska från båt eller vada. Ett spännande och krävande fiske som garanterat ger en minnen för livet.

FISKEREDSKAP

Ett 9 fots klass 7-8 flugspö för bonefish och ett 9 fots klass 9-12 spö för tarpon och permit. Flugrullar med skivbroms av bästa kvalitet och över 200 meter 20 lb backing. Vi använder oss mest av flytande tropiska WF fluglinor men också intermediate och sjunkande linor rekommenderas för tarpon. För bonefish och permit används en 12-fots knutlös tafs med 0.35-0.40 tip. 60-80 pounds fluorocarbon tafs rekommenderas för tarpon.

FLUGOR

Bonefish flugor: Gotscha, Crazy Charlie, Bonefish Special och små ljus bruna kräftor i storlekar 4 och 6. Flugor för permit: Rag Head Crab, Brown Special, Velcro Crab and Del´s Merkin i storlekar 2 och 4. Flugor för tarpon och snook: Streamers, Deceivers 1/0-3/0 i färger brun/orange, orange/gul, svart. Black Death och Purple Death är också populära flugor.

BOENDE

Fiskegruppen bor på ett moderskepp. Där bor man i dubbel rum med luftkonditionering, dusch och toalett. Det finns också en matsal och en bar på moderskeppet. Vi bor 2 nätter på hotell i Havanna, dubbel rum.

RESARRANGEMANG

Fiskersor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskeresor till Isla de la Juventud ordnas under fiskesäsongen. Fiskegruppen tar först flyg till Havanna, övernattar på hotel och fortsätter följande dag till destinationen.

  • Pris: 6500 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter på Isla Juventud, 2 nätter i Havanna
  • I fiskeresan ingår: Färja Havanna/Isla Juventud/Havanna, Boende, Frukost, Lunch, Middag, Fiskekort, Guidning, Båtturer
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Havanna, Maten i Havanna, Flyg Havanna/Isla Juventud/Havanna, Dricks, Visum
  • Fiskarter: Tarpon, Permit, Snook, Bonefish, Jack Crevalle, Barracuda, Snapper
  • Fiskesäsong: 1.2-31.7

Kuba, Isla Juventud

6500,00 

Isla Juventud 1.2-31.7

Slut i lager