Meny Stäng

Kuba, Cayo Cruz

FLUGFISKE – KUBA, CAYO CRUZ

Fint flugfiske efter permit, bonefish och tarpon i Kuba, Cayo Cruz. Cayo Cruz ligger i nordliga delen av Kuba och är känt för utmärkt tropisk flugfiske.

KUBA

Kuba är den största staten i Västindien och är beläget mellan det Karibiska havet, Mexikanska golfen och Atlanten. Kuba ligger söder om USA och Bahamas, öst om Mexiko, nord om Caymanöarna och Jamaica, nordvest om Haiti.

FLUGFISKE

Cayo Cruz erbjuder fint tropiskt flugfiske efter bonefish, permit, snook och tarpon. Få fiskeplatser kan erbjuda så fint och mångsidigt tropiskt fiske som Cayo Cruz. Det fiskas på många olika typer av fiskeplatser och efter flera olika fiskarter. Fiskesäsongen är lång och här fiskar gästerna med enhands flugspön. Tarpon, bonefish, permit, snook är de som fiskas efter men det fångas också flera andra fiskarter. Tillsammans med en lokal fiskeguide söker man efter betande fisk i grunda laguner. 2 personer fiskar med en fiskeguide i en båt. Man kan antingen fiska från båt eller vada. Ett spännande och krävande flugfiske som garanterat ger en minnen för livet.

FISKEREDSKAP

Ett 9 fots klass 7-8 flugspö för bonefish och ett 9 fots klass 9 för permit och ett 10-11 klass 9 fots för tarpon. Flugrullar med skivbroms av bästa kvalitet och över 200 meter 20 lb backing. Vi använder oss mest av flytande tropiska WF fluglinor men också intermediate och sjunkande linor rekommenderas för tarpon. För bonefish och permit används en 10-fots knutlös tafs med 0.35-0.40 tip. 60-80 pounds fluorocarbon tafs rekommenderas för tarpon.

FLUGOR

Bonefish flugor: Gotscha, Crazy Charlie, Bonefish Special och små ljus bruna kräftor i storlekar 4 och 6. Flugor för permit: Rag Head Crab, Brown Special, Velcro Crab and Del´s Merkin i storlekar 2 och 4. Flugor för tarpon och snook: Streamers, Deceivers 1/0-3/0 i färger brun/orange, orange/gul, svart. Black Death och Purple Death är också populära flugor.

BOENDE

Fiskegruppen bor i ett nytt 5 stars hotell Cayo Cruz. Man bor i dubbel rum med luftkonditionering, dusch och toalett. Det finns också en bra restaurang och bar på hotellet. I Havana bor vi i ett 3 stars hotell i dubbel rum.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskegruppen tar flyg via Mellaneuropa till Havana i Kuba. Följande dag fortsätter vi resan med kort flyg från Havana til Cayo Coco och därifrån fortsätter vi till Cayo Cruz med en timmes bussresa.

  • Pris: 4850 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter på Cayo Cruz, 2 nätter i Havana
  • Grupp storlek: minsta grupp 2 personer
  • Bokningar: Fråga om lediga veckor
  • I fiskeresan ingår: 2 hotellnätter i Havana, Flyg Havana/Cayo Coco/Havana, Buss transport Cayo Coco/Cayo Cruz/Cayo Coco, Boende i hotell i Cayo Cruz i dubbel rum, Måltider i Cayo Cruz, Fiskekort, Guidning, Båtturer, 4 drycker per fiskedag (vatten/öl/läskedryck)
  • Ingår ej i fiskeresan: International flyg till och från Havana, Dricks (350 CUC = 280 eur), Conservation fee (90 eur), Visum
  • Fiskarter: Permit, Bonefish, Tarpon, Snook, Jack Crevalle, Snapper
  • Fiskesäsong: 1.1-31.12

Kuba, Cayo Cruz

4850,00 

Cayo Cruz 1.1-31.12

Slut i lager