Meny Stäng

Kanada, BC Fraser

FISKERESOR – KANADA, BRITISH COLUMBIA FRASER

Fiskeresor till Kanada, British Columbia. Flug- eller spinnfiske efter lax, också möjlighet till störfiske. Fishmaster arrangerar guidade fiskeresor till British Columbia. Fraser Valley är känd som en bra fiskeplats i British Columbia och det finns många fiskarter som kan fiskas: fem laxarter, öring, röding, steelhead och stör som blir gigantisk stor. För några år sedan fångades det en stör som vägde hela 650 kg. I Fraser dalen finns det fem fina älvar som man kan fiska i: Fraser, Harrison, Chilliwack, Upper Pitt och Stave.

FISKESÄSONGEN

Laxfisket börjar i juni med fiske efter kungslax och fortsätter till slutet av november. Från augusti till november brukar laxfisket vara utmärkt och då fiskas alla fem olika stillahavs laxar: Kungslax, indianlax, puckellax, silverlax och hundlax. Stören fiskas året runt. Fraser dalen erbjuder också på fint fiske efter strupsnitts öring, röding och steelhead. Bästa tiden för öringsfiske är från oktober till april. Bästa tiden för steelhead fiske är från mitten av februari till mitten av april. Dolly varden fiske är som bäst på hösten.

FLUGFISKE, SPINNFISKE

I British Columbia kan man fiska med flug- eller spinnfiske redskap. Vi har lokala professionella fiskeguider som hämtar gästerna från boendet varje morgon. Fiskedagen börjar med frukost kl 7 och därefter tar guiden fiskarna till fiskeplatsen. Guiden visar olika fiskeplatser, fisketekniker osv. I mitten på fiskedagen njuter vi lunch vid älven.Guiden har båt som vi rör oss upp med längs älven och stannar och fiskar av fina pooler på vägen. Fisket sker från land antingen med flug- eller spinnspö. Efter fiskedagen ca. 16-17 tiden för guiden gästerna tillbaka till hotellet.

FLUGFISKEREDSKAP

Flugfisket sker mest med tvåhands flugspön. Vi rekommenderar tvåhands 12-15 fots eller enhands 9-10 fots spön i klass 8-11. Det krävs en bra flugrulle med skivbroms som minst har 200 meter backing. Fluglinorna kan vara sink tip eller helsjunkande. Som fluglina rekommenderar vi Rio Versi Tip som har en flytande bakdel och 4 olika sjunkande tippar. Den andra möjligheten är att ta med olika skjutklumpar, till exempel intermediate, sjunk 1/2, sjunk 2/3 och sjunk 4/5. Bra flugor för steelhead och lax i British Columbia är: Intruder, Glo Bug, Green Spruce, Pink Polar Shrimp, Pixies revenge, Leech, Rolled Muddler, Wooly Bugger, Egg Sucking Leech, Popsicle. Endast enkelkrokar som hullinglösa är tillåtna.

SPINNFISKEREDSKAP

För spinnfiske behövs det ett 8-9 fots spinnspö med kastvikt på 15-40 g och en bra haspelrulle eller en Ambassadeur 5000-6000 rulle med bra broms. De mest använda drag är skeddrag Ironhead, Koho 35-45 och Crocodile. Som lina rekommenderas 0,40 mm monofillina. Fiskeguiden har fiskeutrustning att låna, men ta gärna med dina egna fiskegrejor. Endast enkelkrokar som hullinglösa är tillåtna.

BOENDE

Gästerna bor på hotell eller motell som ligger nära fiskeplatserna. Dubbel sovrum med toalett och dusch. Frukost och lunchpaket ingår.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskeresor till British Columbia ordnas under fiskesäsongen på kundens begäran. Kunderna reser oftast ensamma utan reseledare. Fishmaster ordnar också guidade resor till British Columbia, då har vi en reseledare som reser med. Kunderna tar flyg till Vancouver och där väntar fiskeguiden på flygfältet. Resan fortsätter därifrån med bil till resemålet. Bilresan tar en och halv timme. Efter fiskeveckan för guiden gästerna tillbaka till Vancouver flygfält.

  • Pris: 4290 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter i destination
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 3-5 personer
  • I fiskeresan ingår: Flyg Stockholm/Vancouver/Stockholm, Bilturer, Boende, Frukost, Lunch, Guidning, Fiskegrejor, Fiskekort
  • Ingår ej i fiskeresan: Dricks till fiskeguide, Middag
  • Fiskarter: Kungslax, Indianlax, Puckellax, Silverlax, Hundlax, Strupsnitts öring, Dolly Varden, Steelhead och Stör
  • Fiskesäsong: Laxarter: 15. Juni – 15. November

Kanada, BC Fraser

4290,00 

British Columbia 15.6-15.11

Slut i lager