Meny Stäng

Island, Tungufljot

FLUGFISKERESOR – ISLAND, TUNGUFLJOT

Flugfiske efter lax i Tungufljot älven på Island. Fishmaster arrangerar en guidad flugfiskeresa till Tungufljot 11.-15.9.2022. Älven är en av de finaste laxälvar på Island, älven är belägen på södra delen av Island, cirka 100 km sydost från Reykjavik.

TUNGUFLJOT

Tungufljot är en stor/mellanstor älv som mynnar i den stora glaciärälven Hvita. Tungufljot är en mycket stabil älv om man tänker på förhållanden och fisket. Den producerar fina laxfångster under säsongen. Under de senaste säsongerna har det fångats 200-300 laxar/säsong, bra siffror om man tänker på att fiskesäsongen är endast 2 månad lång.

FLUGFISKE

Tungufljots fiskesträcka är 3 km lång och innehåller många fina pooler. Det är endast 2 spön som fiskar på västsidan och 2 spön på östsidan nedanför av Faxi fallet. Det är 2 spön som fiskar ovanför Faxi fallet. Vi har bokat 2 spön på västsidan nedanför fallet och 2 spön ovanför fallet för vår Fishmaster gruppen av 4 personer. Fiskesträckan är vacker och lätt att fiska med fluga. Dygnets fisketider är delade på två perioder; morgonfisket är mellan 7-13 och kvällsfisket i september är mellan kl 15-21. Det betyder att det finns en 2 timmes lunchpaus mellan fiskeperioderna. Endast flugfiske med flugspö är tillåtet. Alla laxar över 70 cm måste återutsättas.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Tungufljot rekommenderas 12-14 fots tvåhands spön i klass 8-10 med passande flugrulle med skivbroms. Du kan också fiska med 9-10 fots enhands flugspö i klass 7-8. Som fluglinor rekommenderar vi sinktip eller intermediate. Fiskeredskapen måste desinfiseras på Keflavik flygfält.

FLUGOR

Bra flugor för Tungufljot älven är till exempel Blue & Black, Frances, Snaelda, Black Sheep, Silver Sheep, Blue Charm, Allys Shrimp, Sunray Shadow.

BOENDE

Fiskegruppen bor i 1-2 stugor nära fiskesträckan. I stugor finns dusch, toalett, kök och vardagsrum med TV. Fiskarna lagar själv maten i stugan, maten ingår inte i priset.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med Fishmaster reseledare Jouni Rauha. Kunderna tar först flyg till Island, Reykjavik och fortsätter därifrån med hyrbil till Tungufljot. Det tar cirka två timmar med bil från Keflavik flygfältet till destinationen.

  • Datum: 11.-15. september 2022
  • Pris: 3550 eur/person
  • Resans längd: 3 och halv fiskedagar/4 nätter
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 3 personer
  • Bokningar: Fullbokad
  • I fiskeresan ingår: Boende, Fiskekort, Presentation av fiskesträcka
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Reykjavik, Desinfisering, Maten, Hyrbil
  • Fiskarter: Lax, Röding
  • Fiskesäsong: 24.6 – 30.9

Island, Tungufljot

3550,00 

Tungufljot älven 11.-15.9.2022

Slut i lager

Kategorier: , Etiketter: , , ,