Meny Stäng

Chile, Tierra Del Fuego

FLUGFISKERESOR – CHILE, TIERRA DEL FUEGO

Fantastiskt flugfiske efter havsöring, öring och regnbågsöring i Chile, Tierra del Fuego. Fishmaster arrangerar en guidade flugfiskeresa till Eldslandet 11.-22.1.2023. Vi fiskar i övre delar av Rio Grande som är en av de bästa havsöringsälvar i världen. Som tillägg fiskar vi i Rio Azopardo älven, Despreciado sjön, Laguna del Cura, Laguna del Carabinero och Desaeado sjön.

FISKESÄSONG OCH NATUR

Bästa tiden för flugfiske i Tierra del Fuego är från slutet av december till slutet av februari. Älvarna och sjöarna som vi fiskar i är karga, vackra och som gjorda för flugfiske. Dessutom har Eldslandet fantastiska vyer och speciell natur som garanterat ger deltagaren en oförglömlig reseupplevelse.

FLUGFISKE

Fisket sker på Tierra del Fuego Lodges privata fiskesträcka i Rio Grande älven. Rio Grande är en mellanstor älv med en bredd på 10-20 meter. Älven bjuder på fina, varierande pooler och är lätt att vada på grund av grusbotten. Lodgens mångsidiga fisksträcka i Rio Grande är hela 50 km lång, med fiske från vardera sidor av älven. Dessutom har fiskegruppen till sitt förfogande en 15 km lång fiskesträcka på Rio Azopardo älven som man också har från båda sidorna till sitt förfogande. Gästerna fiskar en hel dag på sjön Despreciado som ligger cirka 40 minuter söder om lodgen. Den är en vacker sjö som är full av öringar runt 3 kg klassen.

Nästa dag flugfiskar vi på Laguna del Cura och Laguna del Carabinero sjöarna som ligger ganska nära lodgen , ca. 30 minuter. Under en dags fiske kan du få 20 fina öringar och regnbågsöringar runt 2 kg. Sista dagen fiskar vi på Desaeado sjön och på eftermiddagen åker vi tillbaka till Despreciado sjön för att fiska efter stor öring. Lodgen har en max mängd på endast 6 fiskare/vecka. Allt fiske sker enligt ”catch and release” principen. Det finns två lokala fiskeguider som guidar kunderna på fiskesträckorna (1 guide/3 fiskare). Guiden tar gästerna till fiskeplatserna och efter fiskedagen för han gästerna tillbaka till boendet. Endast flugfiske är tillåtet.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Tierra del Fuego rekommenderas 9-10 fots enhands spön i klasser 6-8 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som fluglinor rekommederas flytande eller sink tip WF linor och skjutklumpar.

FLUGOR

Bra flugor för Tierra del Fuego är: Bunny Leech #2-4, Zonker, Woolly Bugger svart, oliv #4-12, Woolly worms i olika färger #4-12, Girdle och Yuk Bug rubber leg nymfer #4-12, guldskalle nymfer som Prince och Hare’s Ear #10-14, torrflugor i olika storlekar. Notera att endast enkel eller dubbelkrok får användas på Eldslandet.

BOENDE

Fiskegruppen bor i Tierra del Fuego Lodges huvudbyggnad. Lodgen är byggd på 1900 talet och har restaurerats väldigt fin för fiskarena. Vi har ett stort vardagsrum, matsal, välutrustat kök och flera två personers sovrum med wc och dusch. I lodgen bjuds det på lokala delikatesser. Mat och dryck dvs. öl, vin och sprit ingår i priset.

RESEARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Jouni Rauha jobbar vid behov som reseledare för fiskegruppen. Fiskeresor till Tierra del Fuego ordnas under fiskesäsongen enligt kundernas begäran. Beroende på flygtidtabeller kan det vara att man är tvungen att övernatta på hotel i Punta Arenas åt ena eller åt båda hållen på resan. Kunderna tar flyg via mellaneuropa till Santiago i Chile och fortsätter därifrån med flyg till Punta Arenas. Fiskeguiden väntar på Punta Arenas och därefter fortsätter resan med bil till destinationen. Det tar cirka fem timmar att åka till lodgen i Tierra del Fuego. Efter fiskeveckan tar guiden gästerna tillbaka till Punta Arenas.

  • Datum: 11.-22.1.2023 (på plats 13.-20.1)
  • Pris: 5250 eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar/7 nätter i destination, 2 nätter i Punta Arenas
  • Grupp storlek: Maks 6 personer/vecka
  • I fiskeresan ingår: Biltransport Punta Arenas/Lodge/Punta Arenas, Boende, Flugfiske, Fiskekort, Guidning, Mat, Dryck, Öl, Vin, Sprit
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till/från Punta Arenas, Dricks (500 USD), 2 x Hotell natt i Punta Arenas, Maten i Punta Arenas
  • Fiskarter: Havsöring, Öring, Regnbågsöring
  • Fiskesäsong: 25. desember – 28. februari
  • Mera information: Tierra del Fuego 11.-22.1.2023 >>

Chile, Tierra Del Fuego

5250,00 

Eldslandet 11.-22.1.2023

2 i lager