Meny Stäng

Bosnien, Delta

FLUGFISKERESOR – BOSNIEN

Fint flugfiske efter harr, regnbågsöring och öring i Bosnien – på Unac, Una, Ribnik, Sanica, Pliva och Sana älvarna. Det finns sju fina älvar inom 150 km. Bosnien erbjuder kanske det finaste flugfisket efter harr och öring i Europa.

BOSNIEN

Bosnien och Hercegovina ligger på västra Balkanhalvön och gränsar till Kroatien, Serbien och Montenegro. Landet är för det mesta bergigt. Landet har drygt 4,5 miljoner invånare och huvudstaden är Sarajevo.

FLUGFISKE

Unac, Una, Ribnik, Sanica, Pliva och Sana älvarna är fina med klart vatten och dom passar utmärkt för flugfiske. Ribnik och Sanica erbjuder på speciellt bra fiske efter harr. Om du vill fånga en stor harr, regnbåge eller öring så rekommenderar vi Unac och Una älvarna. Landskapen är otroligt fina och älvarna är varierande med forsar och djupa lugnflytande partier. Älvarna anses vara de bästa och finaste i hela Europa. Flugfisket sker enligt ’catch and release’ principen.

FLUFISKEREDSKAP

Fisket sker med 8-9 fots enhands flugspön i linklasser 4-6. Oftast använder man flytande WF fluglinor med fluorocarbon tafs.

FLUGOR

Bra flugor Bosnien är till exempel: Nymfer: Hare´s Ear, Bead Head Prince, Pheasant tail. Streamers: Woolly Bugger, Muddler. Torrflugor: Adams, Klinkhammer.

BOENDE

Fiskegruppen bor i ett gästhus nära älven och fiskeplatser. När man fiskar på Una och Unac bor kunderna i Kulen Vakuf. När man fiskar på Ribnik, Sanica, Pliva och Sana bor kunderna i Ribnik.

RESARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Fiskeresor till Bosnien ordnas under fiskesäsongen på kundens begäran. Fisket är som bäst i april-juni och september. Gästerna ordnar själv flyg till Zagreb eller Split i Kroatien och fortsätter därifrån med hyrbil till destinationen. Det är cirka 200 km och tar cirka 2,5 timme att köra från flygfält till Kulen Vakuf.

  • Pris: 590 eur/person, 3 fiskedagar/3 nätter
  • Pris: 790 eur/person, 4 fiskedagar/5 nätter
  • Pris: 1190 eur/person, 6 fiskedagar/7 nätter
  • Grupp storlek: Minsta grupp är 2 personer
  • I fiskeresan ingår: Boende, Frukost, Middag, Fiskekort, Guidning
  • Ingår ej i fiskeresan: Flygresor till Kroatien Zagreb eller Split, Hyrbil, Lunch
  • Fiskarter: Harr, Regnbågsöring, Öring, Hucho
  • Fiskesäsong: 1.3-31.10. Bästa fiskemånader april-juni och september

Bosnien, Delta

590,00 

Unac, Una 1.3-30.10

Kategori: Etiketter: , , ,