Meny Stäng

Argentina, Rio Irigoyen

FLUGFISKE – ARGENTINA, RIO IRIGOYEN

Flugfiskeresor efter havsöring till Rio Irigoyen i södra Argentina, Eldslandet. Fishmaster arrangerar flugfiskeresor till Rio Irigoyen älven, World’s End Lodge. Rio Irigoyen är en av de bästa havsöringsälvarna i hela världen. Den är känd för sin stora havsöring. De största öringarna som årligen fångas där väger ofta över 10 kg och medelvikten är 3-5 kg.

FISKESÄSONG OCH NATUR

Bästa tiden för havsöringsfiske i Rio Irigoyen är från början av januari till slutet av mars. Älven är karg, vacker och som gjord för havsörings flugfiske, dessutom har Eldslandet fantastiska vyer och speciell natur som garanterat ger deltagaren en oförglömlig reseupplevelse.

FLUGFISKE

Fisket sker på World’s end Lodges privata fiskesträcka i Rio Irigoyen älven. Det finns lokala fiskeguider som guidar kunderna på fiskesträckorna (1 guide/2 fiskare). Rio Irigoyen är en mindre älv med en bredd på 10-15 meter. Älven bjuder på fina, varierande pooler och är lätt att vada på grund av grusbotten. World’s End Lodges mångsidiga fiskeområde är över 30 km km långt, med fiske från vardera sidorna av älven. Allt fiske sker enligt ”catch and release” principen. Guiden tar gästerna till fiskeplatserna och efter fiskedagen för han gästerna tillbaka till boendet. Endast flugfiske är tillåtet och man kan använda både enhands och switch spön i Rio Irigoyen. Den bästa fiskesäsongen är från början av januari till slutet av mars.

FLUGFISKEREDSKAP

För flugfiske i Rio Irigoyen rekommenderas 10-11 fots Switch spön i klasser 8-9. Som enhands rekommenderas 9-10 fots spön i klasser 7-8 med passande flugrulle med bra skivbroms. Som fluglinor rekommederas flytande eller sink tip skjutklumpar. Också Connect skjutklumpar och Skagit linor med T-8, T,10, T-14 tippar fungerar bra.

FLUGOR

Bra flugor för Rio Irigoyen är: Bunny Leech #2-4, Zonker, Woolly Bugger svart, oliv #4-12, Woolly worms i olika färger #4-12, Wonder Bug, Girdle Bug och Yuk Bug rubber leg nymfer #4-12, Bead huvud nymfer Prince, Hare’s Ear #10-14, Bomber, Green Butt, Green Machine #4-8, Tubflugor med 4-10 cm vinge #2-4, Monkey Fly, Sunray Shadow. Notera att endast enkel eller dubbelkrok får användas.

BOENDE

Fiskegruppen bor i World’s End Lodge på strandbanken av Rio Irigoyen. Vi har ett stort vardagsrum, matsal, välutrustat kök och flera två personers sovrum med wc och dusch. I lodgen bjuds det på lokala delikatesser. Mat och dryck dvs. öl, vin och sprit ingår i priset.

RESEARRANGEMANG

Fiskeresor med eller utan Fishmaster reseledare. Beroende på flygtidtabeller kan det vara att man är tvungen att övernatta på hotel i Buenos Aires åt ena eller åt båda hållen på resan. Kunderna tar först flyg till Buenos Aires och fortsätter därifrån med flyg till Ushuaia. Fiskeguiden väntar på flygfältet, därefter fortsätter resan 3 och halv timmar med bil till destinationen. Efter fiskeveckan tar guiden gästerna tillbaka till Ushuaia flygfält. Fiskeveckan på World’s End Lodge är från fredag till fredag.

  • Pris: 6540 USD  (cirka 5950) eur/person
  • Resans längd: 6 fiskedagar, 7 nätter i destination
  • Grupp storlek: 1 reseledare + 4 personer
  • I fiskeresan ingår: Transport från Ushuaia flygfält, Biltransporter, Boende, Fiske, Fiskekort, Mat, Dryck, Öl, Vin, Sprit, Guidning
  • Ingår ej i fiskeresan: Flyg till Buenos Aires/Ushuaia, Taxi, hotellnätter och mat i Buenos Aires, Dricks till fiskeguide och personalen
  • Fiskarter: Havsöring, Öring
  • Fiskesäsong: 1. januari – 30. mars

Argentina, Rio Irigoyen

5950,00 

Irigoyen älven 20.-31.1.2021

Slut i lager