Norja, Orkla Kanalhölen

Kanalhölen Orkla flyfishing salmon perhokalastus flugfiske norway
Orkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiskeOrkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiske

Norja, Orkla Kanalhölen

Lohen perhokalastusta Orkla-joella Keski-Norjassa. Fishmaster tarjoaa hienon Orkla Kanalhölen kalastuskohteen. Kuuluisa Kanalhölen kalastusalue sijaitsee Svorkmo kylän lähellä, noin 18 km Orkangerista ja merestä. Kanalhölen on yksi Orkla-joen parhaista lohen kalastusalueista ja sisältää kolme huippuhyvää poolia - Stasjonshölen, Kanalhölen ja Skolehölen poolit.

Orkla

Orkla laskee Trondheimin eteläpuolella Atlanttiin ja on Norjan parhaita lohijokia, lohien keskipaino joessa on viime vuosina vaihdellut 5-6 kilon välillä, suurimmat Orklan lohet ovat yli 20-kiloisia. Lohisaaliit Orkla-joella ovat viime vuosina olleet 3000 - 4000 lohta kaudessa. Joki on erittäin kaunis ja kirkasvetinen ja sopii hyvin perhokalastukseen.

Kanalhölen

Kalastajien käytössä on kuuluisa Kanalhölen alue, joka on 1,1 km pitkä ja sisältää joen molemmat puolet. Se sijaitsee Svorkmo kylän lähellä, noin 18 km jokisuusta ylöspäin. Maksimi kalastajamäärä koko alueella on 6 henkilöä. Kanalhölen alue sisältää 3 hienoa ja tuottoisaa poolia: Stasjonshölen, Kanalhölen ja Skolehölen poolit. Stasjonshölen ja Kanalhölen poolit kalastetaan vasemmalta rannalta ja Skolehölen kalastetaan yleensä oikean puoleiselta rannalta. Alueella on kaksi hyvää laavua kalastajien käyttöön, sekä lisäksi vene joka on tarkoitettu joen ylitykseen. Kanalhölen on saanut nimensä sivujoki Svorkan mukaan, joka laskee Orklaan alueen keskellä.

Kalastussäännöt

Vain perhokalastus perhovälinein on sallittua ja kalastajilla on 1 lohen henkilökohtainen vuorokausikiintiö. Mikäli kalastaja tappaa lohen eli täyttää päiväkiintiön, hänen pitää lopettaa kalastus klo 24 asti. Kalastajilla on myös 2 lohen viikkokiintiö ja 4 lohen kausikiintiö per henkilö, joista 1 saa olla yli 80 cm. Mikäli henkilö täyttää viikkokiintiönsä eli tappaa toisen lohen samalla viikolla, hänen pitää lopettaa kalastus siltä viikolta. Vapautettuja lohia ei lasketa kiintiöön. Naaraslohet on rauhoitettu heinä- ja elokuussa. Meritaimen on rauhoitettu koko kauden. Kaikista tapetuista Orklan lohista pitää ottaa suomunäyte. Kaikki saadut lohet pitää merkitä saaliskirjaan ja raportoida Orkla Laksebörsiin samana päivänä.

Kalastuskausi

Orklan kalastuskausi alkaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Kesäkuun alkupuolella jokeen nousee lähes pelkästään suuria lohia, jotka ovat kooltaan yleensä 7-20 kg. Alkukaudesta vesi on usein korkealla ja kylmää ja veden lämpötila on 6-10 astetta. Korkean veden olosuhteisiin suosittelemme Guideline TripleD Sink 2/4/6, Sink 1/3/5 ja Float/S2/S4 ampumapäitä ja putkiperhoja, joiden siiven pituus on 8-13 senttiä.

Kesäkuun puolenvälin jälkeen lohien määrä Orkla-joessa kasvaa ja suurien lohien lisäksi jokeen nousee myös keskikokoisia lohia eli lohijalkoja, jotka ovat painoltaan 4-7 kiloa. Päänousu kestää heinäkuun alusta elokuun puoliväliin, silloin Orkla-jokeen nousee kaikenkokoisia lohia ja saadaan määrällisesti eniten lohia. Keskikesällä virtaama on yleensä normaalitasolla ja veden lämpötila on 10-16 astetta. Perhosiimoiksi näihin olosuhteisiin suosittelemme esim. Guideline TripleD Int/S2/S4, Float/S2/S4 ja Float/Int/S2 ampumapäitä ja putkiperhoja joiden siiven pituus on 4-8 senttiä. Orklan kalastuskausi päättyy elokuun viimeisenä päivänä.

Perhokalastusvälineet

Suosittelemme Orkla-joelle kahdenkäden 13-15' jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Siimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja mahdollisia korkean veden olosuhteita varten.

Kalastusvälineiden Desinfiointi

Ennen kalastuksen aloittamista kalastajan on desinfioitava kalastusvälineet ja maksettava Norjan kalastuksenhoitomaksu, jonka voi ostaa ennen matkaa netistä. Desinfioinnin saa hoidettua Vormstad campingilla tai Fannrem kaupungissa majatalo Fannarheimrissa.

Perhot

Hyviä perhoja Orkla-joelle ovat esim. Banana, Green Butt, Red Butt, Black Sheep, Dee Sheep, Green Highlander, Greenlander, Grey & Green, Black & Yellow, Black & Orange, Black & Green, Allys Shrimp, Willie Gunn, Monkey ja Sunray Shadow.

Majoitus

Perhokalastajat majoittuvat mukavassa talossa, muutaman kilometrin päässä Kanalhölen kalastusalueesta. Talo on entisöity kalastajien tarpeet huomioiden ja siinä on kaikki mukavuudet: wc, suihku, iso olohuone ja hyvinvarustettu keittiö, sekä yhden ja kahden hengen makuuhuoneita. Ruokailut jokainen voi järjestää itse yhteisessä keittiössä.

Matkan toteutus

Omatoiminen kalastusmatka. Kalastajat järjestävät itse kuljetukset Orkla-joelle Norjaan. Jouni Rauha näyttää majoituksen ja esittelee poolit kalastajille. Kalastusviikko alkaa lauantaina klo 12 ja päättyy seuraavana lauantaina klo 10. Kalastusalueen esittely kalastajille järjestetään lauantaina klo 12.

  • Hinta: 1360 eur/henkilö/viikko
  • Matkan kesto: 7 kalastuspäivää/7 yötä
  • Kalastajamäärä: 6 henkilöä/viikko
  • Kalastusmatka sisältää: Perhokalastus, Majoitus, Alueen esittely
  • Kalastusmatka ei sisällä: Matkat Orkla-joelle, Norjan kalastuksenhoitomaksu 260 kruunua (30 eur), Kalastusvälineiden desinfiointi 150 kruunua (20 eur), Ruokailut
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen
  • Kalastuskausi: 1.6 - 31.8
  • Osta Norjan kalastuksenhoitomaksu >>
  • Lisätietoa: Orkla Kanalhölen >>

Orkla Kanalhölen - 2018

Viikko 27 (30.6 - 7.7.2018) - Hinta 1360 eur/hlö - 2 paikkaa vapaana

Orkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiske

Orkla kanalhölen norway norege salmon laks lax lohi flyfishing perhokalastus flugfiske

1360

Orkla joki 30.6-7.7.2018

2 varastossa

Saatat myös pitää...