Norja, Lakselva

Lakselva fly fishing salmon norway
Lakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norway

Norja, Lakselva

Lohen perhokalastusta Lakselva joella Pohjois-Norjassa. Tarjolla on 2 hienoa lodgea ja 8 yksityistä kalastusaluetta kuuluisalla suurlohijoella Lakselvalla Pohjois-Norjassa. Perhokalastusalueet sijaitsevat Lakselvalla Zonella 1 ja 2.

Lakselva joki

Lakselva laskee Pohjois-Norjassa Porsanger vuonoon Lakselv kaupungin kohdalla. Lakselva-joessa lohet nousevat noin 30 km matkan, joten se on suhteellisen lyhyt lohijoki. Lakselva on kuuluisa suurista lohistaan. Lohien keskipaino on yleensä noin 7 kg. Joka vuosi Lakselvalta saadaan runsaasti yli 18 kg lohia, joista suurimmat ovat reilusti yli 20 kiloisia. Vuosittainen kokonaissaalis Lakselvalla on viime vuosina vaihdellut välillä 1000-2000 lohta per kausi.

Lakselva Rotaatio Perhokalastus

Perhokalastusalueet sijaitsevat Lakselvalla Zonella 1 (4 aluetta: Skjørtenes, Niittykurru ja Holmen) ja Zonella 2 (4 aluetta: Slåta, Stuenes ja 2 muuta aluetta). 8 kalastusaluetta kalastetaan rotaatioperiaatteella 3 henkilön ryhmissä. Kalastusalueita vaihdetaan ryhmien välillä 3 kertaa vuorokaudessa. Rotaatio menee 9:00-14:00, 15:00-20:00, 21:00-02:00. Rotaatiokalastus toimii hyvin ja mahdollistaa, että kalastajat saavat viikon aikana kalastaa kaikilla alueilla.

Lakselva - Zone 1 Alueet:

Skjørtenes, 800 metriä joen vasenta rantaa. Alkaa kovalla ja syvällä virralla joka ensin jatkuu tasaisena ja vähitellen hidastuu. Virtaus kiihtyy uudelleen kohti saarta ja kääntyy saaren oikealta puolelta ohi keskivahvana virtana ja kohtalaisen syvänä.

Nittykurru, 250 metriä joen molemmat puolet. Pooli näyttää melko neutraalilta, mutta on yksi Lakselva-joen parhaita pooleja. Lohet voivat pysähtyä myös melko lähellä rantaa.

Holmen, 250 metriä joen vasenta rantaa. Pooli alkaa voimakkaalla virralla, joka laskee syvään ja hidasvirtaiseen suvantoon, jossa isot lohet usein näyttäytyvät. Poolissa on usein suuri määrä lohia koko matkalla.

Lakselva - Zone 2 Alueet:

Slåta, 300 metriä joen vasenta rantaa. Alkaa niskalla joka on näkyvissä keski/matalalla vedellä. Tulee loivaan kurviin, joka muodostaa melko vahvan ja syvän virtauksen.

Stuenes ja 2 muuta yksityistä perhokalastusaluetta.

Varaukset

Lakselva kalastusviikot myydään pakettina, mikä sisältää 4 henkilölle majoituksen yksityisessä lodgessa ja rotaatiokalastuksen yksityisalueilla, joista 2 aluetta on käytössä kerrallaan. Ryhmähinnat kaudella 2019 viikoilla 26-33 ovat 7240 euroa/viikko/4 henkilön ryhmä. Viikoilla 34-35 hinta on 6140 euroa/viikko/4 henkilön ryhmä. Kaudelle 2020 hinnat ovat suunnilleen samalla tasolla, mahdollisuus pieneen hinnankorotukseen on olemassa. Kauden 2020 hinnat vahvistuvat lokakuussa 2019. Varausmaksu on 30% kokonaishinnasta ja sen eräpäivä on marraskuussa. Loppumaksun 70% eräpäivä on 15. maaliskuuta. Kalastusviikko alkaa sunnuntaina klo 14 ja päättyy seuraavana sunnuntaina klo 12.

Kalastussäännöt

Kalastajilla on 2 lohen henkilökohtainen vuorokausikiintiö. Mikäli kalastaja tappaa 2 lohta päivässä eli täyttää päiväkiintiön, hänen pitää lopettaa kalastus klo 24 asti. Kalastajilla on myös 4 kpl yli 80 cm lohen kausikiintiö per henkilö, joista 2 saa olla naaraslohia. Vapautettuja lohia ei lasketa kiintiöön.

Kalastuskausi

Lakselva-joen lohen kalastuskausi alkaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja päättyy elokuun viimeisenä päivänä. Huippusesonki lohelle on välillä heinäkuun alku ja elokuun loppupuoli. Meritaimenen kalastus jatkuu syyskuun 14. päivään asti.

Perhokalastusvälineet

Suosittelemme Lakselva-joelle kahdenkäden 13-15' jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja mahdollisia korkean veden olosuhteita varten. Ennen kalastusta kalastajien on desinfioitava kalastusvälineet Skoganvarre Vildmarkissa tai Circle K Lakselv huoltoasemalla.

Perhot

Hyviä perhoja Lakselva-joella ovat esimerkiksi Banana, Black & Orange, Black & Yellow, Black Sheep, Dee Sheep, Green butt, Red butt, Greenlander, Green Highlander, Sunray Shadow, Monkey, Willie Gunn, Silver & Black, Allys Shrimp.

Holmen Lodge, Sarpolla Lodge

Kalastajat majoittuvat 2012 rakennetuissa Holmen ja Sarpolla Lodgessa, lähellä Lakselva jokea ja kalastusalueita Zonella 1. Molemmissa lodgeissa majoittuu 4 henkilön ryhmä per lodge. Lodgeissa on kaikki mukavuudet: Olohuone, keittiö sekä 3 kpl makuuhuoneita, TV, WiFi, WC, suihku. Ruokailut jokainen ryhmä voi järjestää haluamallaan tavalla lodgessa. Ruokailut on mahdollista tilata erikseen catering palveluna lisähinnalla.

Matkan toteutus

Omatoiminen tai johdettu kalastusmatka. Viikolla 29 (14-21.7.2019) järjestämme johdetun perhokalastusmatkan, jossa Jouni Rauha toimii matkanjohtajana. Kalastajat järjestävät itse kuljetukset Lakselva-joelle Norjaan. Ruokailut ja kalastusopas on mahdollista vuokrata lisähintaan. Kalastusviikko alkaa sunnuntaina klo 14 ja päättyy seuraavana sunnuntaina klo 12. Lähimmät lentokentät ovat Alta (160 km) ja Lakselv (10 km).

  • Hinta: Viikot 26-33/7240 eur/7 päivää/7 yötä/4 henkilön ryhmä
  • Hinta: Viikot 34-35/6140 eur/7 päivää/7 yötä/4 henkilön ryhmä
  • Hinta: Viikko 29 (14-21.7.2019)/1810/ henkilö/paikat varattu
  • Ryhmän koko: 4 henkilöä
  • Varaustilanne: Kysy vapaita viikkoja
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastusluvat, Rotaatio perhokalastus, Majoitus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Automatkat, Norjan kalakortti 260 kruunua (noin 30 eur), Desinfiointi, Ruokailut, Opastus
  • Tilattavissa lisähintaan: Opastus 8 tuntia/ 430 eur, Opastus 4 tuntia/ 215 eur, Ruokailut/ 75 eur/hlö/päivä
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen
  • Kalastuskausi: Lohi 1.6-31.8, Meritaimen 1.6-14.9

1810

Lakselva joki 14-21.7.2019

Varasto loppu