Norja, Lakselva

Lakselva fly fishing salmon norway
Lakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norwayLakselva fly fishing salmon norway

Norja, Lakselva

Lohen perhokalastusta Lakselva joella Pohjois-Norjassa. Tarjolla on 2 hienoa lodgea ja 4 yksityistä kalastusaluetta kuuluisalla suurlohijoella Lakselvalla Pohjois-Norjassa. 4 hienoa aluetta on vuokrattu pitkäaikaislla vuokrasopimuksilla: Slåta, Nittykurru, Skjørtenes ja Holmen. Lisäksi kaudella 2018 on 3 viikon ajan kokeilussa Gjøkenes kalastusalue.

Lakselva joki

Lakselva laskee Porsanger vuonoon Lakselv kaupungin kohdalla. Lakselva- joessa lohet nousevat noin 30 km matkan, joten se on suhteellisen lyhyt lohijoki. Lakselva on kuuluisa suurista lohistaan. Lohien keskipaino kaudella 2017 oli 7,3 kg. Kauden suurin lohi painoi 24,5 kiloa ja ja 20 lohta painoi yli 18 kiloa. Vuosittainen kokonaissaalis Lakselvalla on viime vuosina vaihdellut 8-12 tonnin välillä per kausi.

Lakselva Rotaatiokalastus

4 kalastusaluetta kalastetaan rotaatioperiaatteella siten että 4 kalastajaa, jotka majoittuvat Holmen Lodgessa, kalastavat kahta aluetta ja 4 kalastajaa jotka majoittuvat Sarpolla Lodgessa, kalastavat kahta muuta aluetta. Kalastusalueita vaihdetaan ryhmien välillä 2 kertaa vuorokaudessa. Rotaatio menee 18:00 - 5:30 ja 6:00 - 17:30, eli molemmat vuorokauden kalastusvuorot ovat 11 ja puolen tunnin mittaisia. Yleensä Slåta & Nittykurru toimivat pareina ja Skjørtenes & Holmen ovat toisena alueiden parina. Rotaatiokalastus on toiminut hyvin ja mahdollistaa, että kaikki kalastajat saavat viikon aikana kalastaa yhtä paljon 4 alueella.

Lakselva - Zone 1 Alueet:

Skjørtenes, 800 metriä joen vasenta rantaa. Alkaa kovalla ja syvällä virralla joka ensin jatkuu tasaisena ja vähitellen hidastuu. Virtaus kiihtyy uudelleen kohti saarta ja kääntyy saaren oikealta puolelta ohi keskivahvana virtana ja kohtalaisen syvänä.

Nittykurru, 250 metriä joen molemmat puolet. Pooli näyttää melko neutraalilta, mutta on yksi Lakselva-joen parhaita pooleja. Lohet voivat pysähtyä myös melko lähellä rantaa.

Holmen, 250 metriä joen vasenta rantaa. Pooli alkaa voimakkaalla virralla, joka laskee syvään ja hidasvirtaiseen suvantoon, jossa isot lohet usein näyttäytyvät. Poolissa on usein suuri määrä lohia koko matkalla.

Lakselva - Zone 2 Alueet:

Slåta, 300 metriä joen vasenta rantaa. Alkaa niskalla joka on näkyvissä keski/matalalla vedellä. Tulee loivaan kurviin, joka muodostaa melko vahvan ja syvän virtauksen.

Gjøkenes (Kokeilussa 3 viikon ajan 2018), 300 metriä oikean puoleista rantaa. Virtaus on melko voimakas koko poolin matkalla. Koko poolin matkalla syvin kohta on poolin keskiosalla. Rannalla on mukava laavu ja tulipaikka.

Varaukset

Lakselva kalastusviikot myydään pakettina, mikä sisältää 4 henkilölle majoituksen yksityisessä lodgessa ja rotaatiokalastuksen neljällä yksityisalueella, joista 2 aluetta on käytössä kerrallaan. Ryhmähinnat kaudella 2018 viikoilla 27-34 ovat 6600 euroa/viikko/4 henkilön ryhmä. Kaudelle 2019 hinnat ovat suunnilleen samalla tasolla, mahdollisuus pieneen hinnankorotukseen on olemassa. Kauden 2019 hinnat vahvistuvat lopullisesti lokakuussa 2018, jolloin asiakkaille lähetetään lasku varausmaksusta 30%, eräpäivä on lokakuussa 2018. Loppumaksun 70% eräpäivä on 15.2.2019. Kalastusviikko alkaa sunnuntaina klo 14 ja päättyy seuraavana sunnuntaina klo 12.

Kalastussäännöt

Kalastajilla on 2 lohen henkilökohtainen vuorokausikiintiö. Mikäli kalastaja tappaa 2 lohta päivässä eli täyttää päiväkiintiön, hänen pitää lopettaa kalastus klo 24 asti. Kalastajilla on myös 4 kpl yli 80 cm lohen kausikiintiö per henkilö, joista 2 saa olla naaraslohia. Vapautettuja lohia ei lasketa kiintiöön.

Kalastuskausi

Lakselva-joen lohen kalastuskausi alkaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä ja päättyy elokuun viimeisenä päivänä. Huippusesonki lohelle on välillä heinäkuun alku ja elokuun puoliväli. Meritaimenen kalastus jatkuu syyskuun 14. päivään asti.

Perhokalastusvälineet

Suosittelemme Lakselva-joelle kahdenkäden 13-15' jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Perhosiimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja mahdollisia korkean veden olosuhteita varten. Ennen kalastusta kalastajien on desinfioitava kalastusvälineet Skoganvarre Vildmarkissa tai Circle K Lakselv huoltoasemalla.

Perhot

Hyviä perhoja Lakselva-joella ovat esimerkiksi Banana, Black & Orange, Black & Yellow, Black Sheep, Dee Sheep, Green butt, Red butt, Greenlander, Green Highlander, Sunray Shadow, Monkey, Willie Gunn, Silver & Black, Allys Shrimp.

Holmen Lodge, Sarpolla Lodge

Kalastajat majoittuvat 2012 rakennetuissa Holmen ja Sarpolla Lodgessa, lähellä Lakselva jokea ja kalastusalueita. Molemmissa lodgeissa on kaikki mukavuudet: Olohuone, keittiö sekä 3 kpl makuuhuoneita, TV, WiFi, WC, suihku. Ruokailut jokainen ryhmä voi järjestää haluamallaan tavalla lodgen keittiössä.

Matkan toteutus

Omatoiminen kalastusmatka. Kalastajat järjestävät itse kuljetukset Lakselva-joelle Norjaan. Kalastusopas on mahdollista vuokrata lisähintaan.

  • Hinta: 6600 eur/7 päivää/7 yötä/4 henkilön ryhmä
  • Ryhmän koko: 4 henkilöä
  • Varaustilanne: Kysy vapaita viikkoja
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastusluvat, Majoitus
  • Kalastusmatka ei sisällä: Automatkat, Norjan kalakortti 260 kruunua (noin 30 eur), Desinfiointi, Ruokailut
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen
  • Kalastuskausi: Lohi 1.6-31.8, Meritaimen 1.6-14.9

6600

1.6-31.8.2019