Mongolia, Uur

Mongolia mopngoliet Uur river joki älven perhokalastus flugfiske fly fishing flyfishing heittokalastus spinnfiske spinfishing taimen lenok fiske kalastus kalastusmatka fiskeresa
Mongolia Uur kalastusmatkaMongolia Uur kalastusmatkaMongolia Uur kalastusmatkaMongolia Uur kalastusmatkaFishmaster Mongolia Uur RiverMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, UurMongolia, Uur

Siperian taimenen perho- tai heittokalastusta Mongolian Uur-joella. Fishmaster järjestää johdettuja kalastusmatkoja Uur-joelle. Uur joki Mongolian pohjoisosassa on yksi maan parhaista joista ja sopii erinomaisesti siperian taimenen perho- tai heittokalastukseen. Joen vesi on kirkasta, kalapaikat upeita ja jokilaakson maisemat ovat uskomattoman hienot. Siperian taimen on suurin maailman lohikaloista ja haasteellinen pyydettävä. Suurimmat taimenent Uur joella ovat pituudeltaan 1 m-1,3 m eli painoltaan nämä lohikalojen jättiläiset ovat 9-25 kiloa.

MONGOLIA

Mongolian tasavalta sijaitsee Keski-Aasiassa ja rajoittuu pohjoisessa Venäjään ja etelässä, idässä sekä lännessä Kiinaan. Maa on pääosin tasaista ylänköä, jota halkovat muutamat suurehkot joet, kuten Selenga ja Kerulen. Lännessä kohoavat Altaivuoret, Uliastain itäpuolella Hangaivuoret ja pääkaupungin Ulan Batorin koillispuolella Hentivuoret. Maan pääkaupungissa Ulan Batorissa on noin 900000 asukasta. Noin 70 prosenttia maan pinta-alasta on aroa; lisäksi 8 prosenttia on metsää lähinnä Venäjän rajan tuntumassa. Eteläisin osa kuuluu varsinaiseen Gobin aavikkoon. Mongoliassa vallitsee mannerilmasto, jolle on ominaista lämpimät kesät sekä kylmät ja kuivat talvet.

PERHOKALASTUS, HEITTOKALASTUS

Mongolian Uur joen upeissa maisemissa ja kalapaikoissa voidaan kalastaa joko perho- tai uistinvälineillä ja siperian taimenen lisäksi joessa on hyvä siperian harjuksen ja paikallisen lenok-taimenen kanta, eli kalastus on monipuolista. Matkakohteemme on Uur joki Mongolian pohjoisosassa. Erämainen jokialue käsittäää yli 50 kilometriä Uur-joen parhaita kalastuspaikkoja. Kalastajien käytössä on koko ajan paikallinen kalastusopas, jonka opastuksella liikutaan maastoautolla. Joissakin tilanteissa joella ja jokivarressa voidaan liikkua myös kumiveneillä ja hevosilla. Hän opastaa kalastajia, näyttää poolit ja miten niissä kannattaa kalastaa. Taimenen kalastus on pyydystä ja päästä kalastusta eli kaikki saadut taimenet lasketaan takaisin jokeen.

PERHOVÄLINEET

Siperian taimenen perhokalastuksessa voidaan käyttää sekä yhden- että kahdenkäden perhovapoja pituudeltaan 9-15′ jalkaa, siimaluokissa 8-11. Useimmiten käytetään 9′ jalkaisia 9/10 luokan vapoja varustettuna kelluvalla, uppoavakärkisellä tai kokonaan uppoavalla siimalla (T-200/300). Lenokin ja harjuksen kalastukseen sopivat parhaiten 4-6 luokan kevyet yhdenkäden perhovälineet ja kelluva siima.

PERHOT

Kalastusoppaalla on hyviä taimen perhoja kalastajien käyttöön, mutta ota mukaan omiakin perhoja. Hyviä perhoja Uur-joen taimenille ovat esim. Lefty’s Deceiver 2/0-4/0, Wooly buggerit ja Zonkerit 2/0-4/0, Hiirijäljitelmät 1/0-4/0. Lenokin ja harjuksen kalastukseen hyviä perhoja ovat esim Pheasant tail nymfi, kuulapäänymfit, pintaperhot kuten Klinkhämer.

HEITTOKALASTUSVÄLINEET

Uistinkalastus onnistuu parhaiten laadukkaalla hyrrä-tai avokelalla ja siihen sopivalla 8-10 jalkaisella vavalla, viehepainot 15-40g. Vieheet: Lusikkauistimet Krocodile, Salamander, vaaput 6′ Bomber Long A, Rapala musta/hopea värisenä, hiirijäljitelmät.

MAJOITUS

Kalastajat majoittuvat sirrettävässä telttaleirissä Uur-joen rannalla. Jokaisella kalastajalla on käytössä oma teltta. Kaikki ruokailut matkakohteessa sisältyvät hintaan. Yksi yö vietetään hotellissa Ulan Batorissa matkan lopulla.

MATKAN TOTEUTUS

Omatoiminen kalastusmatka, matka toteutetaan yhteistyössä paikallisen yhteistyökumppanin kanssa. Kalastajat lentävät omatoimisesti Ulan Batoriin. Ulan Batorissa on vastassa opas, ja sieltä jatketaan Mongolian sisäisellä lennolla Muruniin. Sieltä jatketaan maastoautolla kalastuskohteeseen Uur-joelle.

  • Hinta: 2960 eur/hlö
  • Matkan pituus: 10 päivää/9 yötä Mongoliassa, (6-7 kalastuspäivää)
  • Ryhmän koko: Minimiryhmä 2 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Lennot Ulan bator/Murun/Ulan bator, Autokuljetukset, Majoitus, Ruokailut, Kalastusluvat, Opastus, Hotelliyö Murunissa, Hotelliyö Ulan Batorissa
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Ulan Batoriin, Alkoholijuomat, Tipit, Viisumi
  • Kalalajit: Taimen, Harjus, Lenok
  • Kalastuskausi: 15.6-15.10. Parhaat ajankohdat: 15-30.6 ja 15.8-30.9

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Mongolia, Uur”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

2960

Uur joki 15.6-15.10

Osasto: Avainsanat tuotteelle , ,