Islanti, Fossa

fishmaster Iceland islanti island Fossa Fly fishing flyfishing perhokalastus flugfiske salmon lax lohi lohenkalastus laxfiske salmonfishing fiske kalastus kalastusmatka fiskeresa
Iceland Fossa River fly fishingIceland Fossa River fly fishingIceland Fossa River fly fishingIceland Fossa River fly fishingIceland Fossa River fly fishingIceland Fossa fly fishing salmonIceland Fossa fly fishing salmonIceland Fossa fly fishing salmonIceland Fossa fly fishing salmonIceland Fossa fly fishing salmonIceland Fossa fly fishing salmonIceland Fossa fly fishing salmonFishmaster Islanti Fossa perhokalastusFishmaster Islanti Fossa perhokalastusFishmaster Iceland FossaFishmaster Iceland FossaFishmaster Islanti Fossa perhokalastusFishmaster Iceland FossaIceland Fossa salmon fly fishingIceland Fossa salmon fly fishingIceland Fossa salmon fly fishingIceland Fossa salmon fly fishingIceland Fossa salmon fly fishingIceland Fossa salmon fly fishing

Perhokalastusmatkat - Islanti, Fossa

Hienoa lohen perhokalastusta Fishmaster matkakohteessa - Fossa-joella Islannissa. Fossa on Islannin eteläosan kauneimpia lohijokia ja kuuluisa myös suurista lohistaan ja erityisen hyvästä lohien noususta syyskuussa.

Fossa

Fossa on keskikokoinen, kirkasvetinen joki joka virtaa uskomattoman upeissa Islannin tunturimaisemissa. Fossa sijaitsee Islannin eteläosassa, noin 120 km Reykjavikista itään. Vain perhokalastus on joella sallittua ja kalastus toimii 'catch and release' periaatteella eli kaikki saadut kalat vapautetaan.

Perhokalastus

Fossa-joen lohen kalastusalue alkaa Hjálparfoss nimisestä putouksesta ja on noin 2 km pitkä, johon mahtuu hienoja pooleja, koskia ja nivoja. Alue päättyy Junction pooliin jossa Fossa laskee suureen jäätikköjoki Thjórsaan. Vapakiintiö joen lohenkalastusalueella on yhteensä vain 2 vapaa. Lohien keskipaino Fossa joella on noin 4 kiloa mutta joka vuosi saadaan runsaasti yli 7 kiloisia lohia. Peräti 75 prosenttia kaikista saaduista lohista on pituudeltaan 70 senttiä tai enemmän. Lohien lisäksi Fossan kalastusalueella on taimenta ja rautua ja syyskuussa jokeen nousee myös meritaimenta.

Perhokalastusmatkalla on mahdollisuus myös jakaa vapa eli kaksi henkilöä kalastaa silloin vuorotellen ja hinta on reilusti halvempi. Päivittäinen sallittu kalastusaika on jaettu kahteen jaksoon, aamukalastus on klo 7-13 ja iltakalastus on klo 16-22. Kalastusjaksojen välissä on muutaman tunnin lounastauko. Elokuun 20. päivän jälkeen iltakalastusaika on klo 15-21 lyhyemmän päivän vuoksi. Lohen kalastuskausi Fossa joella alkaa 15.7 ja päättyy 30.9, huippusesonki on välillä 20.8-30.9.

Perhovavat ja kelat

Suosittelemme Fossa joelle kahdenkäden 12-14 jalkaisia lohivapoja luokissa 7-9 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Voit kalastaa hyvin myös yhdenkäden 9-10 jalkaisella 7-8 luokan perhovavalla. Siimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoava siima mahdollisia korkean veden olosuhteita varten. Kalastusvälineet pitää desinfioida kun saavutaan Reykjavikin Keflavikin lentokentälle.

Perhot

Hyviä perhomalleja Fossa joelle ovat esim. Blue & Black, Black Sheep, Blue Charm, Red Frances, Black Frances, Sunray Shadow ja Snaelda.

Majoitus

Kalastajat asuvat mukavassa mökissä lähellä kalastusaluetta, noin 20 minuutin automatkan päässä. Mökissä on kaikki mukavuudet: wc, suihku, olohuone ja hyvinvarustettu keittiö, sekä kahden hengen makuuhuoneita.

Matkan toteutus

Johdettu tai omatoiminen Fishmaster kalastusmatka. Kalastajat lentävät Helsingistä Reykjavikiin Keflavikin lentokentälle ja jatkavat sieltä autolla kohteeseen Fossa-joelle, johon on noin 1,5 tunnin automatka.

  • Hinta: 2980 eur/vapa/hlö
  • Hinta: 1650 eur/jaettu vapa/hlö
  • Matkan kesto: 4 kalastuspäivää/5 yötä
  • Ryhmän koko: 2-4 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus, Kalastusluvat
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Reykjavikiin (alkaen 240 eur), Desinfiointi (30-40 eur), Ruokailut, Vuokra-auto
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen, Taimen, Rautu
  • Kalastuskausi: 15.7 - 30.9

1650

Fossa joki 20.8-30.9

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Saatat myös pitää...