Gyllteigen (Beat GT) 2018 – Gaula Flyfishing Lodge

Gyllteigen (Beat GT) kalastusalue liitetään Gaula Flyfishing Lodge rotaatiokalastukseen koko kaudeksi 2018 ja siitä eteenpäin. Gyllteigen (GT) alue sisältää kaksi erillistä 250 metriä pitkää poolia nimeltään Gyllteigen ja Gyllsaga, yhteensä 500 metriä Gaula-joen idän- eli oikeanpuoleista rantaa. GT alue sijaitsee Hovinissa, 3 km Gaulfossenista ylävirtaan ja 35 km merestä. Kalastajien käytössä on myös Gyllteigen talo, joka sijaitsee noin 2 km Hagen talosta pohjoiseen ja lähellä Gyllsaga ja Gyllteigen pooleja. Gyllteigen talossa on suuri olohuone, hyvin varustettu keittiö, 4 makuuhuonetta, vessa ja suihku.

Gylteigen (GT) alue on sama, jota olemme kalastaneet aikaisemmin vuosina 2003-2014. Kaudesta 2018 alkaen Gyllteigen alue tekee comebackin Gaula Flyfishing rotaatiokalastukseen. Monilla pitkäaikaisilla kalastajillamme on paljon hienoja lohimuistoja Gyllteigen ja Gyllsaga pooleista.

Gyllteigen. Oikea ranta. Gyllteigen on pituudeltaan 250 metriä ja on alku-ja keskiosaltaan nopeavirtaista. Gyllteigen on running-pooli jossa lohet pysähtyvät lyhyeksi ajaksi noustuaan alapuolella olevan kosken. Lohia on saatu parhaiten poolin ylä-ja keskiosalta, koska siinä virtaus on sopiva. Normaali-ja matalalla vedellä kalastetaan särkällä, mutta jos vesi on erittäin korkealla, lohet pysähtyvät rannan painanteessa. Gyllteigen toimii parhaiten erittäin korkealla vedellä kun virtaama on 500-250 kuutiota tai normaali-matalalla vedellä 100-30 kuutiota.

Gyllsaga. Oikea ranta. Gyllsaga on pituudeltaan 250 metriä ja on alkuosaltaan suhteellisen hitaasti virtaavaa. Poolin keskiosalta loppua kohden se hiukan madaltuu ja virtaus voimistuu tasaisesti. Lohia on saatu hyvin koko poolin matkalta, koska koko alueella on pohjassa hyviä pysähdyspaikkoja lohelle ja virtaus on sopiva. Gyllsaga poolissa ei kannata kahlata liikaa, koska joen syvä uoma kulkee oman rannan puolella ja lohet nousevat ja pysähtyvät lähellä rantaa. Siksi tässä poolissa ei tarvita myöskään erityisen pitkiä heittoja. Gyllsaga toimii parhaiten korkealla ja normaalivedellä virtaaman ollessa 350-60 kuutiota.

Gaula Flyfishing matkakohde >>

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti

*