Norja, Gaula – Nedre Kåsen

Gaula nedre kåsen salmon laks lohi perhokalastus heittokalastus
Norge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusNorge Gaula Gaulaflyfishing salmon laks lohi flyfishing flugfiske perhokalastusGaula Nedre KåsenNedre Kåsen-15Gaula Nedre KåsenGaula Nedre KåsenGaula Nedre KåsenGaula Nedre KåsenGaula Nedre KåsenGaula Nedre KåsenGaula Nedre KåsenGaula Nedre Kåsen

Kalastusmatkat - Norja, Gaula Nedre Kåsen

Lohen perho- ja heittokalastusmatkat Keski-Norjan Gaula-joelle Nedre Kåsen kalastuskohteeseen. Fishmasterilla on tarjolla 4-8 henkilön ryhmille hieno yksityinen Nedre Kåsen kalastusalue Gaula-joen alaosalla. Kaunis ja vaihteleva alue, josta löytyy kalastettavaa kaikille eri vedenkorkeuksille.

Gaula

Gaula laskee Trondheimin kohdalla Atlanttiin ja on Norjan parhaita lohijokia, lohien keskipaino joessa on 5-7 kiloa, suurimmat Gaulan lohet ovat yli 20-kiloisia. Vuosittaiset lohisaaliit Gaulalla ovat parhaina vuosina vaihdelleet 30 ja 50 tonnin välillä. Joki on erittäin kaunis ja kirkasvetinen ja sopii hyvin perhokalastukseen.

Gaula - Nedre Kåsen

Nedre Kåsen alue sisältää 700 metriä Gaula-joen lännen- eli vasemman puoleista rantaa ja 250 metriä idän- eli oikean puoleista rantaa. Lisäksi käytössä on joka toinen päivä 250 metriä pitkä Nordflå alue joen oikean puoleisella rannalla, vastapäätä Nedre Kåsen alueen alaosaa. Nedre Kåsen sijaitsee Kvålissa, noin 15 km Gaulfossenista alavirtaan päin ja 15 km jokisuusta ylöspäin. Kalastajamäärä alueella on 4-8 henkilöä. Nedre Kåsen sisältää kaksi pitkää poolia pituudeltaan 350 metriä ja 350 metriä ja niiden välisen lyhyen kosken. Alue on Gaulan saalisvarmimpia ja parhaana vuonna sieltä on saatu yli 200 lohta.

Gaula Kalastussäännöt

Kalastajilla on 1 lohen henkilökohtainen vuorokausikiintiö. Mikäli kalastaja tappaa lohen eli täyttää päiväkiintiön, hänen pitää lopettaa kalastus klo 24 asti. On myös 2 lohen viikkokiintiö ja 4 lohen kausikiintiö per kalastaja, joista 1 saa olla yli 80 cm. Vapautettuja lohia ei lasketa kiintiöön. Naaraslohet on rauhoitettu 1.7-31.8. Meritaimen on rauhoitettu. Mikäli kala joka sääntöjen mukaan pitää vapauttaa, vahingoittuu niin pahasti että sitä ei voi vapauttaa, se pitää toimittaa Gaula Natursenteriin.

Kalastuskausi

Gaulan kalastuskausi alkaa kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Kesäkuun alkupuolella jokeen nousee pelkästään suuria lohia, jotka ovat kooltaan yleensä 8-20 kg. Siten alkukesällä sinulla on hyvä mahdollisuus saada tartutettua elämäsi suurin lohi. Kesäkuun puolenvälin jälkeen lohien määrä joessa lisääntyy ja suurien lohien lisäksi jokeen nousee myös lohijalkoja jotka ovat painoltaan 4-7 kiloa. Päänousu kestää heinäkuun alusta elokuun puoliväliin, silloin Gaula-jokeen nousee kaikenkokoisia lohia ja näillä viikoilla kalastusalueelta saadaan määrällisesti eniten lohia. Elokuun loppupuolella jokeen nousee vielä kirkasta lohta mutta saaliiksi saadaan myös jonkin aikaa joessa olleita, jo tummuneita - yleensä suuria kaloja. Gaulan kalastuskausi päättyy elokuun viimeisenä päivänä.

Perhokalastusvälineet

Suosittelemme Gaulalle kahdenkäden 12-15' jalkaisia lohivapoja luokissa 8-11 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Siimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoavia siimoja korkean veden olosuhteita varten.

Kalastusvälineiden Desinfiointi

Ennen kalastuksen aloittamista kalastajan on desinfioitava kalastusvälineet ja maksettava Norjan kalastuksenhoitomaksu jonka voi ostaa netistä. Ne saa hoidettua Störenin leirintäalueella tai Gaula Natursenterissä.

Perhot

Hyviä perhoja Gaulalla ovat esimerkiksi Gaula Green Butt, Red Butt, Black Sheep, Green Highlander, Greenlander, Silver & Black, Willie Gunn ja Sunray Shadow.

Majoitus

Kalastajat majoittuvat vanhassa Norjalaistalossa Nedre Kåsen tilalla, vain 250 metrin eli kävelymatkan päässä kalastusalueesta. Rakennuksessa on wc, suihku, olohuone ja keittiö sekä kolme makuuhuonetta. Ruokailut ryhmä voi järjestää itse haluamallaan tavalla yhteisessä keittiössä.

Matkan toteutus

Omatoiminen kalastusmatka. Kalastajat järjestävät itse kuljetukset Gaula-joelle Norjaan.

  • Hinta: Kysy tarjous eur/ryhmä/viikko
  • Matkan kesto: 7 kalastuspäivää/7 yötä
  • Ryhmän koko: 4-8 henkilöä
  • Kalastusmatka sisältää: Kalastusluvat, Majoitus, Kalastusalueen esittely
  • Kalastusmatka ei sisällä: Matkat Gaula-joelle, Norjan kalastuksenhoitomaksu 240 kruunua (30 eur), Kalastusvälineiden desinfiointi 150 kruunua (23 eur), Ruokailut
  • Kalalajit: Lohi, Meritaimen
  • Kalastuskausi: 1.6-31.8
  • Osta Norjan kalastuksenhoitomaksu >>
  • Virtaama Gaula-joessa, Gaulfossen >>

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Norja, Gaula – Nedre Kåsen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Gaula joki 1.6-31.8

Osasto: Avainsanat tuotteelle , , ,

Saatat myös pitää...