Islanti, Stora Laxa

Iceland Stora Laxa island islanti flyfishing flugfiske perhokalastus salmon lax ohi salmonfishing lohenkalastus laxfiske
Stora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaStora LaxaIceland Stora Laxa salmon fly fishingIceland Stora Laxa salmon fly fishingIslanti, Stora LaxaIceland Stora Laxa salmon fly fishingIceland Stora Laxa salmon fly fishingIceland Stora Laxa salmon fly fishingIceland Islanti perhokalastus Stora Laxa salmon fly fishingIceland Islanti perhokalastus Stora Laxa salmon fly fishingIceland Islanti perhokalastus Stora Laxa salmon fly fishingIceland Islanti perhokalastus Stora Laxa salmon fly fishingIceland Islanti perhokalastus Stora Laxa salmon fly fishingIceland Islanti perhokalastus Stora Laxa salmon fly fishing

Perhokalastusmatkat - Islanti, Stora Laxa

Huippuluokan lohen perhokalastusta Stora Laxa-joella Islannissa. Stora Laxa on yksi Islannin parhaita ja kauneimpia lohijokia ja on myös kuuluisa suurista lohistaan.

Stora Laxa

Stora Laxa on keskikokoinen, kirkasvetinen joki joka virtaa uskomattoman upeissa Islannin tunturimaisemissa ja laskee jäätikköjoki Hvitaan. Stora Laxa sijaitsee Islannin eteläosassa noin 100 km Reykjavikista kaakkoon. Stora Laxa joen saalit ovat jatkuvasti tasaisella huipputasolla, viimeisen 5 vuoden saaliskeskiarvo on noin 700 lohta kaudessa, huippulukemia kun koko joella kalastetaan maksimissaan 10 vavalla.

Perhokalastus

Stora Laxa-joen kalastusalue on jaettu neljään kalastusalueeseen, joihin mahtuu uskomaton määrä hienoja pooleja, koskia, nivoja. Alueet 1 ja 2 ovat joen alaosalla ja ovat erittäin helposti saavutettavissa, monet joen kuuluisimmista pooleista sijaitsevat näillä alueilla. Alueet 1 ja 2 varataan yhdessä ja niillä kalastaa yhteensä 4 vapaa. Alue 3 on joen keskiosalla ja sisältää myös monia hienoja ja kuuluisia pooleja ja alueella kalastaa vain 2 vapaa. Alue 4 on joen yläosa, jossa joki virtaa pääosin jylhässä kanjonissa ja on osittain vaikeakulkuinen, eli vaatii kalastajilta hyvää fyysistä kuntoa. Alueella 4 kalastaa yhteensä 4 vapaa.

Vapakiintiö koko joen lohenkalastusalueella on siten yhteensä vain 10 vapaa. Mahdollisuus on myös jakaa vapa eli kaksi henkilöä kalastaa silloin vuorotellen ja hinta on reilusti halvempi. Päivittäinen sallittu kalastusaika on 7-13 ja 16-22. Elokuun 20. päivän jälkeen iltapäiväkalastus on klo 15-21 lyhyemmän päivän vuoksi. Kalastuskausi alkaa 20.6 ja päättyy 30.9, huippusesonki on välillä 10.8-25.9. Vain perhokalastus perhovälinein on sallittua ja kalastajilla on 1 kpl alle 70 cm lohen vuorokausikiintiö.

Perhovavat ja kelat

Suosittelemme Stora Laxa joelle kahdenkäden 12-14 jalkaisia lohivapoja luokissa 8-10 ja niihin sopivia laadukkaita levyjarrullisia keloja. Voit kalastaa hyvin myös yhdenkäden 9-10 jalkaisella 7-9 luokan vavalla. Siimoina kelluvat, kärkiuppoavat ja intermediate ampumapäät ovat perhosiimoista eniten käytettyjä. Ota mukaan myös uppoava siima mahdollisia korkean veden olosuhteita varten. Kalastusvälineet pitää desinfioida kun saavutaan Reykjavikin Keflavikin lentokentälle.

Perhot

Hyviä perhomalleja Stora Laxa joelle ovat esim. Blue & Black, Willie Gunn, Black Sheep, Blue Charm, Red Frances, Black Frances, Sunray Shadow ja Snaelda.

Majoitus

Kalastajat asuvat 3 mukavassa mökissä lähellä kalastusalueita. Alueiden 1 ja 2 kalastajilla on oma mökki, alueen 3 kalastajilla on oma mökki ja myös alueen 4 kalastajilla on käytössä oma mökki. Mökeissä on kaikki mukavuudet: wc, suihku, olohuone ja hyvinvarustettu keittiö, sekä kahden hengen makuuhuoneita. Ruokailut jokainen voi järjestää itse yhteisessä keittiössä, ne eivät kuitenkaan sisälly hintaan.

Matkan toteutus

Omatoiminen tai johdettu Fishmaster kalastusmatka. Kalastusmatkoja Stora Laxa joelle voidaan toteuttaa kalastuskausi ja varaustilanne huomioiden. Kysy varaustilannetta ja hintaa suunnittelemallesi ajankohdalle. Kalastajat lentävät ensin Reykjavikiin Keflavikin lentokentälle ja jatkavat vuokra-autolla noin 1,5 tunnin ajomatkan matkakohteeseen Stora Laxa-joelle. Lentoaikatauluista riippuen kalastajien pitää mahdollisesti yöpyä 1 yö Reykjavikissa hotellissa matkan molemmissa päissä.

  • Hinta: Kysy tarjous
  • Matkan kesto: 2-6 päivää/yötä
  • Kalastusmatka sisältää: Majoitus Stora Laxalla, Kalastusluvat
  • Kalastusmatka ei sisällä: Lennot Reykjavikiin, Desinfiointi (30-40 eur), Ruokailut
  • Kalastuskausi: 20.6 - 30.9

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen tuotearvio “Islanti, Stora Laxa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

*

Stora Laxa joki 20.6-30.9

Osasto: Avainsana tuotteelle

Saatat myös pitää...