Norja, Gaula-joen Tilanne 15.5.2017

Tänä vuonna Norjan Gaula-jokea ympäröivillä tuntureilla on erittäin paljon lunta. Oheinen kuva 15.5.2017 osoittaa lumimäärää prosentteina mediaanista. Suurella osalla Gaulan valuma-alueesta lunta on 300 % enemmän kuin keskiverto talvena.

Siten on erittäin todennäköistä että Gaulan virtaama on korkealla koko kesäkuun ja vielä pitkälle heinäkuuhun. Tämän vuoden lumimäärä on vastaava tai jopa suurempi kuin vuosina 2005, 2008 ja 2012. Kaikkina näinä vuosina Gaulan vesi oli koko kesäkuun korkealla ja lohet nousivat Gaulfossenista ylöspäin vasta kesäkuun lopulla/heinäkuun alussa.

Tämä mahdollinen kesäkuun korkea vesi sopii Fishmaster Gaula Flyfishing Lodgen henkilökunnalle ja asiakkaille erittäin hyvin, sillä odotamme tälle vuodelle huippuhyvää suurlohen kalastusta Gaula-joelle. Meillä on käytössä erittäin hyviä korkean veden pooleja Gaulfossen kosken alapuolella, jotka sisältyvät Gaula Flyfishing Lodge rotaatio kalastukseen: Röskaft, Evjenöra, Evjen.

Fishmaster on vuokrannut kesäkuulle lisää kalastusalueita Gaula-joen alajuoksulta: Tislauan alue Melhusissa on käytössä 5-17.6.2017 ja kuuluista Nedre Kåsen beat Kvålissa on käytössä viikolla 17-24.6.2017.

Jos olet tulossa kalastamaan Gaula Flyfishing Lodgeen kesäkuussa, suosittelemme että varaudut korkeaan ja kylmään veteen suurilla 9-13 sentin mittaisilla putkiperhoilla ja esim. GuideLine Power Taper Sink 4/5, Sink 5/6 ja Sink 6/7 siimoilla. Odotamme innolla Gaulan kalastuskauden alkua kesäkuun 1. päivänä!

Gaula

Ei kommentteja vielä

Jätä kommentti

*